Over mij

Over mij

Mijn ervaringen en waarden

1995 - Middelbaar TSO elektronica behaald

2003 - Kandidaat scheikunde behaald (hedendage is dit bachelor)

2006 - Licentiaat Biotechnologie (hedendage is dit master)

2006 - 2012: Diverse jobs als laborant en leerkracht

2012 - 2017: Full time leerkracht (meestal chemie/fysica maar ook wiskunde)

In het middelbaar heb ik TSO elektronica gestudeerd. Ik kan niet zeggen dat ik algemeen een heel goede student was, maar wiskunde vond ik wel een van de leukste vakken. En dit was ook een van mijn beste (in tegenstelling tot Frans). Net omdat ik dit logisch kon beredeneren hoefde ik er weinig voor te studeren. De laatste jaren werd duidelijk dat ik nog weinig interesse had in elektronica maar wel voor chemie, nochtans had ik daar nauwelijks voorkennis van.

Na een zomercursus en wat zelfstudie ben ik begonnen aan de 1e kandidatuur (inmiddels bachelor genoemd) chemie. Initieel was het geen succes. Faalangst, te weinig basiskennis en niet graag studeren is geen goede combinatie, dus ben ik een paar jaartjes gaan werken. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en door te werken heb ik wel heel de motivatie teruggevonden. Ik besefte wat ik wou behalen en dat het veel moeite zou kosten.

Toch wel met veel met zweet en hard werken om alles te begrijpen heb ik mijn licentiaatsdiploma (master) behaald. In het begin stond ik helemaal niet graag voor de klas en heb dus ook wel `s jobs (laborant bvb) in de prive gedaan. Maar als leerkracht wetenschappen vind je ook snel een job dus door ervaring leer je gaandeweg hoe een goede les in elkaar zit. Een leerproces dat echter nooit stopt. Het lesgeven is sindsdien alleen maar beter gegaan. De laatste 5 jaar doe alleen nog maar lesopdrachten (korte en lange vervangingsopdrachten in verschillende scholen, zowel full time als deeltijds). Bijlessen zijn er sinds kort ook bijgekomen.

Dit jaar (2017) ben ik begonnen aan mijn lerarenopleiding en heb ook de ambitie om de meest complexe stukken van organische chemie te herhalen. Kansberekening en spectroscopie staan nog op de planning om dit jaar aan te vangen (ik hoop dat dit lukt, want het wordt een druk jaar). Ik kijk er naar uit om het terug aan te leren.